Agron V. Bala
Libri

Agron V. Bala{jcomments on} 3215 letture - Agron Vehbi Bala. Lindi ne qytetin antik Shkoder (Shqiperi) dhe aktualisht jeton e punon ne Tirane. Eshte diplomuar ne vitin1982 ne Universitetin e Tiranes, ne Fakulteti Gjuhe Letersi. Po ne kete Universitet, ne 1985 kryen Kurs Pasuniversitar per Gazetarine. Ne vitin 1991 perfudnon ne Universitetin PAU (France) Studime Superiore Franceze.
Biografia profesionale
1982 – 1990  Skenarist ne RTSH (mbi 100 filma dokumentare dhe programe. Nder keto dokumentare per Luigj Gurakuqin, Vaso Pashen, Hoxha Tahsinin, Mihal Gramenon, Shote Galicen, Naim Frasherin, Ndre Mjeden, etj.) 
1993 - 1997  Gazetar prane Delegacionit te BE – Tirane dhe ne DGX – Komisioni Europian - Bruksel
1997 – 2001  Drejtor Radio Kontakt
2002 -2005    Anetar I KDRTSH
Nga viti 2004 eshte Pedagog i lendes “Televizion” Universiteti “Aleksander Xhuvani” ne Elbasan
Nga viti 2006 eshte  Autor i programit 7 x 7 ne RTSH.

PUBLICISTIKE 
Kohe zhurmuesish, 2000
Liber publicistik. Perzgjedhje artikujsh te botuar ne shtypin periodik (Koha Jone, Tema, Shekulli, etj).
Mbi 150 artikuj publicistike te botuar ne shtypin periodik ( Panorama, Koha Jone, Sot, Tirana Observer, etj)
Ne pergatitje:  Libri i dyte me publicistike. 

KRIJIMTARI LETRARE
Jete ne dy Kohe -  roman,  2009 - SH.B. Ombra GVG, 235 fq. 
Historia e babait – roman (ne shtyp)

 

Albacenter

Video

Aleksander Gashi, pianista- compositoreAleksander Gashi

pianist, kompozitor

qytetar italian per Merita Artistike


Biblioteca Universitaria di Scutari - Gli Archivi Digitali di Scutari
Gli Archivi Digitali di ScutariTIFF - Tirana Film Festival
TIFF - Tirana International Film Festival
23-31 ottobre 2013