Skender Temali
Libri

skender{jcomments on} 7195 letture -  

Skender Temali (1946) ka lindur ne Shkoder, Shqiperi. Gazetar, poet, shkrimtar.


Biografia - Botime - Kopertina - E-BookEshte diplomuar per Gjuhe-Letersi shqipe ne Universitetin e Shkodres, Shqiperi. 
Per shume vite ka punuar si gazetar dhe redaktor ne gazetat kryesore lokale e kombetare dhe ne Radio Shkodra.
Qe nga viti 1983 eshte profesor letersise shqipe, ne shkollat e mesme te qytetit te Shkodres si dhe zevendesdrejtor i shkolles"Zani i Shkodres".
Eshte redaktor i librave te ndryshem te te rinjve letrare shkodrane.
Ka nisur te publikoje tregime e poezi qe ne moshe shume te re, ne revista e gazeta shqiptare e kohes.
Vellimi i pare me poezi eshte publikuar ne 1971 e qe atehere jane mbi trembedhjete vellime te publikuara me tregime, novela e poezi.
Ka marre disa cmime kombetare dhe nderkombetare.
Ne 2001, ne Konkursin nderkombetar te poezise "Le voci dell'anima" ( Zerat e shpirtit) organizuar nga Shoqata kulturore "Crisalide" e Cartura, Padova (Itali), mes 462 krijimeve konkurruese, tregimi "Kepucet e turpit" (it "Le scarpe della vergogna" eshte vleresuar me "Premio Speciale”nga Juria.

Ne italisht jane perkthyer poezi dhe tregime ne versinon  e-book,  vellimet "C'era una volta un noccioleto" poema per bambini ; - " Quando soffro, scrivo"i.

Ne 2010,Biblioteka "Marin Barleti" e qytetit te Shkodres i ka dedikuar nje mbremje aktivitetit te tij si shkrimtar.
Me kete rast aktorja Safinaz Borici ka recituar Une, Europa dhe Ballkani (poesi)

Eshte Ambasador i Paqes dhe Antar i keshillit Kombetar te federates per Paqe Universale.Biografi - Botime - Kopertina  - E-Book

sk001Kur vuaj.. shkruaj, poezi, 2012sk01Lirika te hershme dhe te vona, 2010sk02Tre shoket, 2008sk03Askushi, 2006sk04Shtepia pa pasqyra, 2005sk05Studentja e Bolonjes, 2005sk07Neser do te them Miremengjez, 2003sk08Kepucet e turpit, 2002sk09Gjuha Shqipesk11sk15sk_10sk_12sk_13

SIGE by Kubik-Rubik.de

 

 

 


Biografia - Botime - Kopertina - E-BookNe italisht

C'era una volta un noccioleto - poema per bambini

Quando soffro, scrivo - poesie e raccontiNe shqip

POESI

Kur vuaj, shkruaj...,

Shtepia Botuese

"Rozafat", Shkoder, 2012

Lirika te hershme e te vona,

2010


Tre shoket -

 

poeme per femijei - Shtepia botuese "Camaj-Pipaj", 2008


Na ishte nje lajthishte

poeme per femije, Shtepia botuese "Gj.Fishta", Shkoder, 2002


Kenge cigane,

Shtepia Botuese "N.Frasheri", Tirane, 1971

ROMANE

Askushi
,
Shtepia botuese "I.Seferi", Maqedoni, 2006

Kjo ndodhi ne Lis, 
Shtepia botuese "N.Frasheri", Tirane, Shqiperi, 1982
 

TREGIME

Shtepia pa pasqyra, 

Shtepia botuese "Shtjefni", Shkoder, 2005


Studentja e Bolonjes

Shtepia botuese "Shtjefni", Shkoder, 2005


Neser do te them Miremengjez,

Shtepia botuese "Shtjefni", Shkoder, 2003


Kepucet e turpit,

tregime e novela

 

Ballo ne mbremjen e matures

Shtepia botuese "Idromeno", Shkoder, 2001


 

STUDI -

libri per la didatticaGjuha Shqipe

liber mesimor - bashkautor me Dr.Mimoza Gjokutaj (Cano)

 

  

 

 

Albacenter

Video

Aleksander Gashi, pianista- compositoreAleksander Gashi

pianist, kompozitor

qytetar italian per Merita Artistike


Biblioteca Universitaria di Scutari - Gli Archivi Digitali di Scutari
Gli Archivi Digitali di ScutariTIFF - Tirana Film Festival
TIFF - Tirana International Film Festival
23-31 ottobre 2013