Modena, 16 giugno 2015. Baleti "Coppelia" dhe "La Stravaganza" me koreografi të Ilir Kernit dhe Angjelin Preljocaj do të hapin sezonin artistik 2015 në Modena, Itali, në teatrin Luciano Pavarotti. Rikthehet keshtu ne Itali tete vjetesh. Hera e fundit ishte ne 2006, ne Lecce.
Baleti "La Stravaganza" pati sukses të jashtëzakonshem në Tiranë, në muajin maj 2014, ku vetë prania e Preljocajt ishte mbresëlënëse. Ai ka deklaruar që ky spektakël është frymëzuar nga historia e tij personale dhe kultura e tij e dyfishtë, quajtur ndryshe, takim ndërmjet dy botëve. Të njëjtin sukses pati edhe baleti "Coppelia" gjatë vitit 2014.

 

cerca

video

Aleksander Gashi
pianista, compositore
cittadino italiano per meriti artistici

alb@partner